Omletă albă
Pentru un mic dejun delicios şi
hrănitor încearcă omleta albă! Se prepară imediat şi este foarte săţioasă aşa
că până la ora prânzului nu-ţi va mai sta gândul la mâncare. GARANTAT!
Principala calitate a acestei
omlete albe este conţinutul crescut de proteine animale de cea mai bună
calitate ce au numeroase efecte benefice asupra organismului, printre care se numară reglarea nivelului
colesterolului total şi creşterea nivelului colesterolului bun.
Ingrediente pentru o porţie:
-
3 albuşuri de ou
-
Sare, piper
-
2 linguri brânza proaspătă
-
1 lingură ulei de măsline
Într-un recipient se bat
albuşurile spumă cu sare şi piper. Foloseşte telul pentru aceasta - astfel
compoziţia devine aerata şi mai voluminoasă.
Adaugă brânza şi amestecă până compoziţia devine omogenă.
Unge o tigaie de teflon cu ulei
de măsline şi rumeşte omleta pe ambele
părţi. Uleiul este necesar deoarece albuşurile nu conţin grăsimi iar în lipsa
acestora omleta se lipeşte invariabil chiar şi de tigăile teflonate.
PONT: Poţi folosi pentru
preparare şi cuptorul cu microunde. Pentru aceasta, aşează compoziţia direct în
farfuria unsă cu un strop de ulei şi introdu-o în cuptor. Patru minute sunt
suficiente pentru coacerea omletei. Microundele ce acţionează asupra
preparatului nu pot afecta calitatea acestuia într-un timp atât de scurt, deci
este la fel de sănătoasă ca şi prima variantă .
Cantitatea crescută de proteine
face omleta greu de digerat. Uşureaza munca sistemului digestiv consumând
alaturi de aceasta o salată de legume bogata în fibre ( spanac, roşii, ardei
sau orice alte legume preferi) !
Poftă bună!
Supă cremă de cartofi dietetică
Pentru
6 porţii din cea mai delicioasă cremă de cartofi, perfectă pentru dietă, ai
nevoie de următoarele ingrediente:
600 gr.
cartofi
2
linguriţe ulei de măsline
2 rădăcini
de patrunjel
2 cepe
2-3 căţei
de usturoi
Cimbru
2 crenguţe
rozmarin sau busuioc
1 cubuleţ
de unt
Sare,
piper alb
- Curăţă ceapa şi rădăcina de pătrunjel şi pune-le la fiert în apă cu un praf de sare.
- Separat, curăţă cartofii, taie-i cubuleţe şi fierbe-i în apă cu sare. După ce au fiert, scoate-i din apa clocotită şi pasează-i cu blenderul, apoi adaugă zeama în care au fiert ceapa şi rădăcina de pătrunjel, precum şi uleiul de măsline şi încorporează totul ca pentru supă.
- Lasă să mai dea în câteva clocote, apoi adaugă sarea şi piperul după gust.
- La final adaugă cubuleţul de unt şi căţeii de usturoi şi, pentru o aromă deosebită, ornează cu cimbru, rozmarin sau busuioc.
Prajitură de casă cu caise
Nu poţi trăi
o viata întreagă “la dietă”. Din cand în cand îngăduieşte-ţi să consumi un
dulce!
Prăjitura cu fructe preparată în casă este una
dintre cele mai sănătoase variante de desert.Pe deasupra, este un preparat uşor
de realizat şi destul de ieftin.
Respectă
întocmai reţeta mea şi vei obţine o prăjitură savuroasă. Nu o păstra numai
pentru tine! Împarte-o cu familia,
prietenii sau vecinii şi vei primi cu
siguranţă multe aprecieri.
Ingrediente:
-
500
g caise (tăiate jumătăţi, fără sâmburi)
-
6
ouă
-
250
g făină
-
200
g zahăr
-
3
pliculeţe cu zahăr vanilat
-
6
linguri cu ulei
-
1
linguriţă praf de copt
-
esenţă
de rom
-
sare
Preparare:
Bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Adaugă zaharul si mixează până se topeşte.
Încorporează gălbenuşurile frecate cu esenţă şi ulei. Presară
faina şi amestecă uşor.
Toarnă compoziţia rezultată într-o tavă unsă cu unt şi tapetată
cu faină.
Din loc în loc aşează
caisele.
Timp de coacere: aproximativ 40 de minute la foc mediu.
După ce se răcoreşte presară deasupra puţin zahăr pudră. Astfel
va fi mult mai aspectoasă.
Pont: Pentru tapetarea tăvii poţi folosi în locul untului şi
a făinei hârtie speciala pentru copt.
Pâine de casă cu ierburi
şi seminţe
Pâinea iţi e prieten sau duşman. Tu alegi! Daca ştii ce
fel de pâine să consumi şi ce cantitate, te vei putea bucura de calităţile
acesteia fără să duci grija kilogramelor în plus.
Alege pâinea integrală sau pe cea de secară cu seminţe şi
nu manca mai mult de 2 felii la masă.
Pentru a nu-ţi îngreuna digestia, asociaz-o corect cu
lactate slabe, ouă sau legume( crude sau gătite).
Dacă timpul iţi permite, pregăteste-ţi pâinea în casă.
Am o reţetă
delicioasă şi foarte sanatoasă. Prepar-o pentru familia ta şi vei primi cu
siguranţa laude!
Ingrediente:
-
700
gr. faină integrală de grâu
-
300
gr. faină de secară tip 997
-
drojdie
cât o nucă
-
1
praf de sare
-
1
linguriţă de zahăr
-
200
ml lapte calduţ
-
1
linguriţă busuioc
-
1
linguriţă măghiran
-
1
linguriţă cimbru uscat
-
seminţe
decojite de floarea soarelui şi dovleac.
Se face un
aluat din faină, sare, drojdia frecată cu zahar şi laptele calduţ. Se framântă
bine.
Când începe
sa se ia de pe vas se adaugă ierburile şi seminţele, apoi se framântă în
continuare energic.
Se lasă apoi
la dospit 35 de minute.
Se coace
timp de 40-45 de minute la foc potrivit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.