Reţete dietetice


                                                        Omletă albă
 

Pentru un mic dejun delicios şi hrănitor încearcă omleta albă! Se prepară imediat şi este foarte săţioasă aşa că până la ora prânzului nu-ţi va mai sta gândul la mâncare. GARANTAT!

Principala calitate a acestei omlete albe este conţinutul crescut de proteine animale de cea mai bună calitate ce au numeroase efecte benefice asupra organismului,  printre care se numară reglarea nivelului colesterolului total şi creşterea nivelului colesterolului bun.

Ingrediente pentru o porţie:

-          3 albuşuri de ou

-          Sare, piper

-          2 linguri brânza proaspătă

-          1 lingură ulei de măsline

Într-un recipient se bat albuşurile spumă cu sare şi piper. Foloseşte telul pentru aceasta - astfel compoziţia devine aerata şi mai voluminoasă.

Adaugă brânza şi amestecă  până compoziţia devine omogenă.

Unge o tigaie de teflon cu ulei de măsline şi rumeşte omleta  pe ambele părţi. Uleiul este necesar deoarece albuşurile nu conţin grăsimi iar în lipsa acestora omleta se lipeşte invariabil chiar şi de tigăile teflonate.

PONT: Poţi folosi pentru preparare şi cuptorul cu microunde. Pentru aceasta, aşează compoziţia direct în farfuria unsă cu un strop de ulei şi introdu-o în cuptor. Patru minute sunt suficiente pentru coacerea omletei. Microundele ce acţionează asupra preparatului nu pot afecta calitatea acestuia într-un timp atât de scurt, deci este la fel de sănătoasă ca şi prima variantă .

Cantitatea crescută de proteine face omleta greu de digerat. Uşureaza munca sistemului digestiv consumând alaturi de aceasta o salată de legume bogata în fibre ( spanac, roşii, ardei sau orice alte legume preferi) !

Poftă bună!





                            Supă cremă de cartofi dietetică
 

Pentru 6 porţii din cea mai delicioasă cremă de cartofi, perfectă pentru dietă, ai nevoie de următoarele ingrediente:

*      600 gr. cartofi
*      2 linguriţe ulei de măsline
*      2 rădăcini de patrunjel
*      2 cepe
*      2-3 căţei de usturoi
*      Cimbru
*      2 crenguţe rozmarin sau busuioc
*      1 cubuleţ de unt
*      Sare, piper alb

 

  •   Curăţă ceapa şi rădăcina de pătrunjel şi pune-le la fiert în apă cu un praf de sare.

  • Separat, curăţă cartofii, taie-i cubuleţe şi fierbe-i în apă cu sare. După ce au fiert, scoate-i din apa clocotită şi pasează-i cu blenderul, apoi adaugă zeama în care au fiert ceapa şi rădăcina de pătrunjel, precum şi uleiul de măsline şi încorporează totul ca pentru supă.

  • Lasă să mai dea în câteva clocote, apoi adaugă sarea şi piperul după gust.

  • La final adaugă cubuleţul de unt şi căţeii de usturoi şi, pentru o aromă deosebită, ornează cu cimbru, rozmarin sau busuioc.

 



                                 Prajitură de casă cu caise


       Nu poţi trăi o viata întreagă “la dietă”. Din cand în cand îngăduieşte-ţi să consumi un dulce!
       Prăjitura cu fructe preparată în casă este una dintre cele mai sănătoase variante de desert.Pe deasupra, este un preparat uşor de realizat şi destul de ieftin.
      Respectă întocmai reţeta mea şi vei obţine o prăjitură savuroasă. Nu o păstra numai pentru tine!  Împarte-o cu familia, prietenii sau  vecinii şi vei primi cu siguranţă multe aprecieri.
      Ingrediente:

-         500 g caise (tăiate jumătăţi, fără sâmburi)
-         6 ouă
-         250 g făină
-         200 g zahăr
-         3 pliculeţe cu zahăr vanilat
-         6 linguri cu ulei
-         1 linguriţă praf de copt
-         esenţă de rom
-         sare

Preparare:
Bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Adaugă zaharul  si mixează până se topeşte.
Încorporează gălbenuşurile frecate cu esenţă şi ulei. Presară faina şi amestecă uşor.
Toarnă compoziţia rezultată într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu faină.
Din loc în loc aşează  caisele.
Timp de coacere: aproximativ 40 de minute la foc mediu.
După ce se răcoreşte presară deasupra puţin zahăr pudră. Astfel va fi mult mai aspectoasă.
 Pont: Pentru tapetarea tăvii poţi folosi în locul untului şi a făinei hârtie speciala pentru copt.
                             


                   Pâine de casă cu ierburi şi seminţe


       Pâinea iţi e prieten sau duşman. Tu alegi! Daca ştii ce fel de pâine să consumi şi ce cantitate, te    vei putea bucura de calităţile acesteia fără să duci grija kilogramelor în plus.
       Alege pâinea integrală sau pe cea de secară cu seminţe şi nu manca mai mult de 2 felii la masă.
Pentru a nu-ţi îngreuna digestia, asociaz-o corect cu lactate slabe, ouă sau legume( crude sau gătite).
Dacă timpul iţi permite, pregăteste-ţi pâinea în casă.
Am o reţetă delicioasă şi foarte sanatoasă. Prepar-o pentru familia ta şi vei primi cu siguranţa laude!
      Ingrediente:
-          700 gr. faină integrală de grâu
-          300 gr. faină de secară tip 997
-          drojdie cât o nucă
-          1 praf de sare
-          1 linguriţă de zahăr
-          200 ml lapte calduţ
-          1 linguriţă busuioc
-          1 linguriţă măghiran
-          1 linguriţă cimbru uscat
-          seminţe decojite de floarea soarelui şi dovleac.
       Se face un aluat din faină, sare, drojdia frecată cu zahar şi laptele calduţ. Se framântă bine.
       Când începe sa se ia de pe vas se adaugă ierburile şi seminţele, apoi se framântă în continuare energic.
       Se lasă apoi la dospit 35 de minute.
       Se coace timp de 40-45 de minute la foc potrivit.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.