Top 5 măşti
hrănitoare pentru tenul uscat
Tenul
uscat este un ten sensibil, cu nevoi speciale de îngrijire. Temperaturile
ambientale crescute sau foarte scăzute, vântul uscat, apa dură şi unele produse
de curăţare şi îngrijire pot deshidrata tenul. Astfel, acesta îşi pierde
supleţea, elasticitatea, se irită şi se descuamează pe alocuri.
Hidratarea
este esenţială pentru tenul uscat, iar măştile faciale joacă un rol important
alături de consumul zilnic optim de apă – aproximativ 2 litri – şi de
utilizarea cremelor special destinate acestui tip de ten.
Iată
5 măşti super-hidratante care hrănesc în profunzime tenul uscat:
1.
Masca aurie
Masca
aurie pe bază de miere de albine, gălbenuş de ou şi ulei de migdale este minune
pentru tenul uscat. Combinaţia aceasta de ingrediente deshidratează bacteriile
de pe suprafaţa pielii şi le distruge, vindecă leziunile fine, hrăneşte pielea
şi o revitalizează.
Amestecaţi
o lingură de miere cu un gălbenuş de ou şi o linguriţă de ulei de migdale
(găsiţi la Plafar), şi aplicaţi pe faţă, gât şi decolteu. Clătiţi după 15
minute cu apă călduţă, ştergeţi faţa prin tamponare cu un prosop curat şi
aplicaţi apoi crema hidratantă obişnuită.
2.
Mască Banana-Milk
Pisaţi
jumătate de banană şi amestecaţi-o cu o lingură de miere şi 2 linguri de lapte
sau iaurt. Aplicaţi pe faţă, gât şi decolteu şi clătiţi după 30 de minute.
Această mască stimulează regenerarea celulară şi revitalizează tenul tern şi
uscat netezind ridurile.
3.
Mască Kiwi Green
Zdrobiţi
un fruct kiwi şi combinaţi-l cu un albuş de ou şi o linguriţă de ulei de
măsline. Aplicaţi şi clătiţi după 20 de minute cu apă călduţă. Tenul vizibil revitalizat
va străluci !
4.
Mască intens hidratantă cu unt
Pentru
tenul foarte uscat, untul este aproape un medicament. Amestecaţi o lingură de
unt moale (la temperatura camerei) cu o lingură de miere şi aplicaţi pe zonele
uscate. Clătiţi după jumătate de oră cu apă sau lapte călduţ. Efectul este
într-adevăr uimitor. Masca se poate aplica nu doar pe faţă, ci şi pe coate sau
călcâie crăpate ori pe pielea arsă de soare.
5.
Mască cu argilă
Argila
nu este potrivită doar tenului gras. Asociată cu uleiuri, devine ideală pentru
tenul uscat, curăţând şi hidratând în acelaşi timp. Amestecaţi 2 linguriţe cu
pudră de argilă cu 2 linguri de apă minerală şi una de miere, apoi adăugaţi
ulei de măsline până se obţine o pastă moale. Aplicaţi pe faţă şi lăsaţi să
acţioneze maxim 15 minute, apoi clătiţi cu apă caldă.
Tenul uscat – cauze şi soluţii
Tenul uscat este un ten cu nevoi speciale. Într-adevăr,
căldura excesivă a verii dar şi vântul uscat tomnatic sau gerul pot conduce la
uscarea tenului, însă tenul uscat este în esenţă programat genetic. Glandele sebacee responsabile de menţinerea
hidratării pielii sunt în număr redus şi secretă o cantitate insuficientă de
sebum. Astfel, tenul uscat este tern, cu senzaţie de tensiune ( pielea
“strange”), se irită uşor şi se exfoliază fiind predispus apariţiei precoce a ridurilor şi îmbătrânirii premature.
Vestea bună este că problemele
tenului uscat pot fi ameliorate prin respectarea câtorva reguli simple de
îngrijire:
1.
Nu
folosi săpun pentru curăţarea feţei
Săpunurile obişnuite sunt prea
abrazave pentru tenul uscat. Ele au un pH basic (între 8 şi 12) care distruge
învelişul acid protector al tenului, adică îndepărtează pelicula de sebum atât
de necesară tenului uscat. Alege săpunuri cu pH 5,5 sau produse special
destinate acestui tip de ten.
2.
Foloseşte
apă termală
Apa termală este în esenţă o
apă mineral bogată în calciu, magneziu, potasiu, fier, zinc şi aluminiu.
Această apă miraculoasă este intens hidratantă şi protectoare, putând fi
pulverizată chiar şi peste machiaj.
3.
Nu te zgârci când vine vorba de crema hidratantă
Tenul
uscat are nevoie de o cremă complexă, de bună caliatate. În acest caz, se poate
ca alifia de gălbenele de la Plafar să nu fie eficientă, ar fi de dorit să
investeşti într-un set de creme intens hidratante (de zi şi de noapte ) de la
un producător cunoscut, cu vechime pe piaţa produselor cosmetice.
4.
Foloseşte săptămânal o mască pentru tenul uscat
Măştile
conţin mixuri de ingrediente puternic hidratante care pătrund profund în
straturile pielii. Dacă nu îţi permiţi o mască profesională, poţi încropi acasă
una din ingrediente naturale. Mierea, banana şi albuşul de ou se numără printre
cele mai bune soluţii pentru tenul uscat.
5.
Nu dormi machiată
Oricât
de obosită ai fi seara, evită să adormi ne demachiată. Cimicalele din produsele
cosmetice pătrund în straturile profunde ale pielii şi pot produce iritaţii şi
descuamaţii inestetice.
6.
Limitează consumul de cafea
Cafeaua,
alcoolul, fumatul dar şi consumul insuficient de lichide conduce la
deshidratare generală şi uscarea tegumentelor. Limitează viciile şi bea minim 2
litri de lichide pe zi, preferabil apă sau ceai neîndulcit.
7.
Consumă fructe oleaginoase şi citrice
Alimentaţia
potrivită poate fi un real sprijin pentru tenul uscat. Nucile, migdalele şi
seminţele conţin uleiuri hrănitoare iar citricele – lămâi, portocale,
grapefruit ş.a. – bogate în vitamina C, redau supleţea şi strălucirea tenului
tern şi ridat.
Cum să faci un coc fishtail în 5 paşi simpli
1. Ondulează-ţi
părul cu un ondulator sau cu bigudiuri mari pentru a-i da volum.
2. Tapează-l
bine în creştet, piaptănă restul, apoi împarte-l în 2 secţiuni.
3.
Trece
secţiunea dreaptă peste cea din stânga, apoi ia câte o şuviţă subţire din
spatele secţiunii aflate acum în partea stângă şi alatur-o secţiunii din
dreapta. Procedează la fel şi cu o şuviţă din dreapta, şi tot aşa până la
final. Leagă cu un elastic subţire.
4. Rulează
coada neglijent şi fixeaz-o cu agrafe. Rezultă un coc lejer, potrivit atât
pentru zi cât şi pentru seara.
5. La final,
pulverizează un puf de fixativ pentru o fixare de durată.
Fie
că mergi la un eveniment deosebit, la restaurant sau la o simplă plimbare pe
străzile oraşului, rochia albă este una dintre cele mai potrivite alegeri şi
totodată un must-have al acestui sezon.
Departe
de a fi banală, rochia albă nu este uşor de purtat, nici de asortat, însă dacă
vei ţine cont de câteva lucruri de bază, poţi obţine o ţinută corectă şi foarte
feminină.
Asortează
rochia cu următoarele elemente şi nu vei da greş:
1.
Bijuterii colorate
Culorile
vii, puternice sparg monotonia unei ţinute monocrome şi conferă un aer tineresc
şi proaspăt. Alege accesorii precum: colerul statement, brăţări masive sau
multiple brăţări subţiri, inele late sau cercei supradimensionaţi.
2.
Accesorii masive metalice
Atât
cele argintii cât şi cele aurii se potrivesc de minune rochiei albe şi o scot
din anonimat. Accesorizeaz-o cu lanţuri, coliere masive sau curele metalice şi
vei străluci precum o vedetă de Hollywood.
3.
Tocuri înalte
Din
nefericire, rochiile albe au proprietatea de a „adăuga” câteva kilograme în
plus purtătoarei, însă vestea bună este că există trucuri care alungesc optic
silueta şi contracarează dezavantajele. Tot ce trebuie să faci este să alegi
rochii cu decolteu adânc, în „V” care complimentează bustul şi te fac să pari
mai suplă. Rochiile cu spatele gol şi pantofii cu toc au acelaşi efect şi
conferă ţinutei o eleganţă aparte.
4.
Eşarfe colorate
Eşarfele
sunt mai degrabă indicate femeilor care au trecut de prima tinereţe. Ele dau un
aer tineresc şi maschează eventualele probleme ale aliniei gâtului şi
decolteului. Dacă eşti tânără, înlocuieşte eşarfa cu un colier lung care atrage
atenţia asupra jumătăţii superioare a corpului şi alungeşte trunchiul.
5.
Bolerouri, veste, jachete
Dacă
îţi doreşti o ţinută glamouroasă, combină rochia cu bolerouri din materiale
preţioase sau cu inserţii deosebite precum paietele, biluţele ori pietrele
preţioase sau asortează-i o broşă delicată. În cazul în care îţi doreşti un
look foarte fresh, alătură-i o jachetă ori o vestă din denim cu ţinte sau
capse.Vei fi cu siguranţă foarte trendy.
6.
Pantofi şi plicuri sau
genţi supradimensionate în culori neon
Astfel
asortate, culorile tari devin punctele de atracţie ale ţinutei, fără însă a
pune în umbră rochia albă.
Află ce culori să porţi în
funcţie de nuanţa tenului
Se
spune că blondelor le vine bine albastrul, iar brunetele ar trebui să poarte
roşu. Aşa să fie oare?! Edward Luca, stilistul nostru ne oferă câteva ponturi.”
În primul rând, trebuie să ştiţi că asocierea culorilor nu se realizează la
întâmplare, ci în funcţie de cercul cromatic” – explcă el. Astfel, culorile se
împart în 3 mari tipuri:
-
Primare: roşu, galben,
albastru
-
Secundare:
portocaliu,verde, mov
-
Terţiare: auriu, verzui, violet,
indigo, stacojiu.
Contrastul
perfect se obţine prin asocierea a două culori opuse de pe cercul cromatic, şi
nu din combinarea a două culori de acelaşi tip.
Câteva
reguli general valabile:
-
Nu asocia mai mult de 3
culori diferite în ţinută. Existenţa prea multor centre de interes oboseşte
ochiul „spectatorului”.
-
Albul şi negrul sunt
non-culori, atât ele cât şi griul rezultat din amestecul lor, se pot asorta cu
orice altă culoare.
-
Dacă ai câteva kilograme în
plus pe care vrei să le maschezi, fereşte-te de culorile deschise, de
imprimeurile cu flori mici şi dungile orizontale. Apelează la o ţinută
monocromă, ternă sau la imprimeuri cu flori mari ori dungi verticale –care
alungesc. Încălţările cu toc înalt ajută de asemenea.
-
Combinaţii câştigătoare
pentru brunete şi şatene:
Oranj - roz
Verde – bej
Verde – bej
Alb – bej
Bleumarin – bej
Bleumarin – bej
Galben – maro.
-
Combinaţii potrivite
blondelor sau roşcatelor:
Alb – negru
Mov – negru
Mov – negru
Ciocolatiu – roşu
Ciocolatiu – kaki.
Ciocolatiu – kaki.
Cum asortăm
accesoriile masive aurii?
Accesoriile aurii fac parte fără îndoială din
must-have-urile acestui sezon. Ele pun cel mai bine în evidenţă bronzul arămiu
al pielii şi suportă combinaţii diverse, atât cu nuanţe deschise ale
vestimentaţiei – crem, galben, piersică, verde deschis – cât şi cu nuanţe
închise – maro, albasru navy, vişiniu, kaki.
Totuşi, stilişii sunt de părere că cea mai
sofisticată alăturare este cea dintre accesoriile aurii şi cele 2 non-culori
(alb şi negru).
Deşi auriul poate părea o culoare pretenţioasă, trendurile actuale permit purtarea preţioaselor elemente aurii (cercei, coliere, brăţări, inele şi chiar curele aurii metalice) cu obiecte vestimentare din denim sau cu imprimeuri florale. Vei obţine astefel un look proaspăt şi tineresc.
Top 7 sucuri naturale anticelulitice
Celulita
reprezintă acumularea subcutanată de ţesut grăsos şi toxine care conferă pielii
aspect infiltrat, de „coajă de portocală”. Opt din zece femei se confruntă cu
acestă problemă inestetică iar lupta împotriva ei nu este deloc uşoară.
Alături
de hidratare – 2 litri de lichide pe zi – şi o dietă săracă în produse de
patiserie şi grăsimi animale, de mare folos sunt sucurile naturale de fructe şi
legume preparate în casă din vegetale proaspete. Acestea ajută la purificarea
organismului şi conferă pielii un aspect tonifiat şi catifelat.
1.
Sucul de lămâie– este
inamicul numărul 1 al celulitei prin conţinutul crescut de pectină, care ajută
digestia şi combate constipaţia. Datorita bogăţiei de vitamină C, întăreşte
sistemul imunitar, tonifică pereţii vasculari şi imbunătăţeşte circulaţia
sangvină. Dacă îţi displace gustul acrişor, combină ½ de pahar de suc de lămâie
cu ½ de pahar de apă plată sau minerală şi o linguriţă de miere. Rezultă o
limonadă pe care o vei găsi cu siguranţă delicioasă.
2.
Sucul de portocale,
grapefruit sau kiwi – aceste fructe conţin numeroşi antioxidanţi care întăresc
sistemul imunitar şi încetinesc procesul îmbătrânirii. Sucul conţine foarte
puţine calorii, dar numeroşi bioflavonoizi care fluidizează circulaţia şi
mobilizează depozitele adipoase.
3.
Sucul de ananas – este o
adevărată minune pentru siluetă. Poate fi consumat în orice moment al zilei,
atât pe stomacul gol , cât şi după masă, având calitatea de a îmbunătăţi
digestia şi de a topi grăsimile.
4.
Sucul de pere – are un gust
delicios şi conţine, pe lângă fibre, o cantitate mare de apă pură, bogată în
enzime. Perele sunt bogate în
sorbitol, motiv pentru care au un oarecare efect laxativ, ajuta digestia,
regleaza tranzitul intestinal, dar nu provoaca diaree. Pot provoca un oarecare
deranjament stomacal în combinatie cu apa rece sau cu laptele, dar acest lucru
este valabil pentru toate fructele, nu doar pentru pere.
5.
Sucul de pepene roşu – este
bogat în potasiu şi fibre, dar mai ales în apă, având capacitatea de a
îmbunătăţi atât circulaţia sangvină cât şi pe cea limfatică, de a curăţa
rinichii şi de a elimina deşeurile acumulate în organism.
6.
Sucul de sfeclă roşie –
este un adevărat dar pentru ficat, ajutându-l să mobilizeze grăsimile stocate.
În plus, acest suc scade nivelul colesterolului rău, îl creşte pe cel bun şi
reglează tensiunea arterială
7.
Sucul de ţelină – combate
cu succes retenţia de lichide din organism. Se consumă diluat cu puţină apă sau
în amestec cu suc de morcovi, aromatizat cu rădăcină de ghimbir.
Sucurile naturale se consumă de preferat în cursul dimineţii, pe stomacul
gol, sau între mese, ca gustare. Consumate imediat după masă, fermentează şi
afectează procesul digestiv.
10 Trucuri pentru a arăta grozav în costum de baie
1. Stai dreaptă
Atunci când stai încovoiată, abdomenul pare mai proeminent, aşa că îndreaptă spatele şi umerii, vei părea mai suplă şi chiar mai înaltă.
2. Fă mişcare
Începe programul zilnic de exerciţii fizice cu câteva săptămâni înaintea sezonului estival. Mergi pe jos, fă aerobic, dansează Zumba sau relaxează-te prin Pilates – orice ajută. Fii activă!
3. Dacă vrei fund bombat, fă genoflexiuni
Aceste exerciţii sunt super-bune pentru musculatura feselor şi coapselor. Trei seturi a câte 6 - 12 genoflexiuni zilnic sunt eficiente.
4. Redu numărul caloriilor ingerate
Înlocuieşte cartofii prăjiţi cu fructe şi legume prospete şi limitează pe cât posibil consumul carbohidraţilor precum: pâinea albă, pastele, orezul şi, desigur, zahărul.
5. Mănâncă proteine
Alimentele bogate în proteine încetinesc procesul digestiv, astfel încât stomacul se păstrează plin mai mult timp şi nu mai trimite creierului semnalul de foame.
6. Consumă salate
Atenţie, nu toate salatele sunt dietetice. Dacă mănânci la restaurant, ia aminte că dressingul, uleiurile, crutoanele, şunca şi caşcavalul adaugă multe calorii banalei salate.
7. Alege fibrele
Alimentele bogate în fibre precum fructele, legumele şi preparatele din grâu integral reduc constipaţia şi balonarea iar abdomenul devine mai suplu.
8. Limitează consumul de sare
Sarea reţine apa în organism, umflă picioarele iar coapsele şi abdomenul devin „pufoase”. Redu cantitatea zilnică ingerată şi nu uita de cantitate enormă de sare ascunsă în mezeluri şi conserve.
9. Foloseşte cremă cu protecţie UV
În lipsa protecţiei adecvate, te expui la arsuri solare, îmbătrânire prematură a pielii şi chiar cancer cutanat. Nu te zgârci, foloseşte cremă din abundenţă şi balsam de buze protector.
10. Cumpără-ţi ochelari de soare de calitate
Razele UVA şi UVB pot să-ţi afecteze inclusiv ochii favorizând instalarea cataractei.
De ce am celulită ?
Celulita reprezintă o acumulare subcutanată de ţesut adipos (grăsime), care conferă pielii aspect de „coajă de portocală”. Gropiţele inestetice se observă în special pe abdomen, şolduri, fese sau coapse şi sunt prezente – sub diverse grade de gravitate - la 8 din 10 femei. Prin urmare, nu eşti singura căreia celulita îi dă dureri de cap.
Iată
câteva posibile răspunsuri:
-
Suferi de dezechilibre hormonale sau te afli
în una dintre perioadele speciale ale vieţii: pubertate, sarcină sau menopauză.
-
Te afli sub influenţa unor factori ereditari. Dacă mama sau bunicile s-au
confruntat cu aceeaşi problemă, eşti „fericita” posesoare a unei moşteniri
genetice.
-
Ai circulaţia periferică deficitară. Picioarele reci, cu varice sau
abdomenul şi coapsele „pufoase” sunt indicii ale acestei probleme.
-
Ai o alimentaţie dezechilibrată. Dacă manânci frecvent la Fast food, adori
dulciurile şi nu te preocupi de combinaţiile alimentare corecte, te predispui
la apariţia celulitei.
- Eşti stresată. Stresul prelungit poate detremina dezechilibre metabolice şi de aici...ştii povestea.
Soluţii?
Adoptă
o dietă anti-celulită care să includă
hidratare corespunzătoare – minim 2 litri de lichide pe zi, consumul de fructe
şi legume proaspete, combinaţii alimentare corecte – nu cartofi cu friptură - ,
evitarea dulciurilor şi a alimentelor grase.
Apelează
la cremele anticelulitice pe bază de metilxantine
– aminofilină, teofilină, cafeină,
acestea au puterea de a distruge celulele adipoase acumulate subcutanat.
Ia suplimente alimentare precum uleiul de peşte sau
lecitina de soia, care au proprietatea de a
accelera metabolismul şi de a creşte rata de ardere a grăsimilor.
Masajele anticelulitice reprezintă o altă opţiune.
Ele nu distrug celulele adipoase, însă le redistribuie astfel încât pielea
capătă un aspect mai neted.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.