Frumuseţe





                        Top 5 măşti hrănitoare pentru tenul uscat
 
Tenul uscat este un ten sensibil, cu nevoi speciale de îngrijire. Temperaturile ambientale crescute sau foarte scăzute, vântul uscat, apa dură şi unele produse de curăţare şi îngrijire pot deshidrata tenul. Astfel, acesta îşi pierde supleţea, elasticitatea, se irită şi se descuamează pe alocuri.
Hidratarea este esenţială pentru tenul uscat, iar măştile faciale joacă un rol important alături de consumul zilnic optim de apă – aproximativ 2 litri – şi de utilizarea cremelor special destinate acestui tip de ten.
 
Iată 5 măşti super-hidratante care hrănesc în profunzime tenul uscat:
1.      Masca aurie
Masca aurie pe bază de miere de albine, gălbenuş de ou şi ulei de migdale este minune pentru tenul uscat. Combinaţia aceasta de ingrediente deshidratează bacteriile de pe suprafaţa pielii şi le distruge, vindecă leziunile fine, hrăneşte pielea şi o revitalizează.
Amestecaţi o lingură de miere cu un gălbenuş de ou şi o linguriţă de ulei de migdale (găsiţi la Plafar), şi aplicaţi pe faţă, gât şi decolteu. Clătiţi după 15 minute cu apă călduţă, ştergeţi faţa prin tamponare cu un prosop curat şi aplicaţi apoi crema hidratantă obişnuită.
 
2.     Mască Banana-Milk
Pisaţi jumătate de banană şi amestecaţi-o cu o lingură de miere şi 2 linguri de lapte sau iaurt. Aplicaţi pe faţă, gât şi decolteu şi clătiţi după 30 de minute. Această mască stimulează regenerarea celulară şi revitalizează tenul tern şi uscat netezind ridurile.
 
3.     Mască Kiwi Green
Zdrobiţi un fruct kiwi şi combinaţi-l cu un albuş de ou şi o linguriţă de ulei de măsline. Aplicaţi şi clătiţi după 20 de minute cu apă călduţă. Tenul vizibil revitalizat va străluci !
 
4.     Mască intens hidratantă cu unt
Pentru tenul foarte uscat, untul este aproape un medicament. Amestecaţi o lingură de unt moale (la temperatura camerei) cu o lingură de miere şi aplicaţi pe zonele uscate. Clătiţi după jumătate de oră cu apă sau lapte călduţ. Efectul este într-adevăr uimitor. Masca se poate aplica nu doar pe faţă, ci şi pe coate sau călcâie crăpate ori pe pielea arsă de soare.
 
5.     Mască cu argilă
Argila nu este potrivită doar tenului gras. Asociată cu uleiuri, devine ideală pentru tenul uscat, curăţând şi hidratând în acelaşi timp. Amestecaţi 2 linguriţe cu pudră de argilă cu 2 linguri de apă minerală şi una de miere, apoi adăugaţi ulei de măsline până se obţine o pastă moale. Aplicaţi pe faţă şi lăsaţi să acţioneze maxim 15 minute, apoi clătiţi cu apă caldă.
 
 
 
 
                        Tenul uscat – cauze şi soluţii
 
 
 


Tenul uscat este un ten cu nevoi speciale. Într-adevăr, căldura excesivă a verii dar şi vântul uscat tomnatic sau gerul pot conduce la uscarea tenului, însă tenul uscat este în esenţă programat genetic. Glandele sebacee responsabile de menţinerea hidratării pielii sunt în număr redus şi secretă o cantitate insuficientă de sebum. Astfel, tenul uscat este tern, cu senzaţie de tensiune ( pielea “strange”), se irită uşor şi se exfoliază fiind predispus apariţiei precoce a ridurilor şi îmbătrânirii premature.
Vestea bună este că problemele tenului uscat pot fi ameliorate prin respectarea câtorva reguli simple de îngrijire:

1.      Nu folosi săpun pentru curăţarea feţei

Săpunurile obişnuite sunt prea abrazave pentru tenul uscat. Ele au un pH basic (între 8 şi 12) care distruge învelişul acid protector al tenului, adică îndepărtează pelicula de sebum atât de necesară tenului uscat. Alege săpunuri cu pH 5,5 sau produse special destinate acestui tip de ten.

2.     Foloseşte apă termală

Apa termală este în esenţă o apă mineral bogată în calciu, magneziu, potasiu, fier, zinc şi aluminiu. Această apă miraculoasă este intens hidratantă şi protectoare, putând fi pulverizată chiar şi peste machiaj.

3.     Nu te zgârci când vine vorba de crema hidratantă

Tenul uscat are nevoie de o cremă complexă, de bună caliatate. În acest caz, se poate ca alifia de gălbenele de la Plafar să nu fie eficientă, ar fi de dorit să investeşti într-un set de creme intens hidratante (de zi şi de noapte ) de la un producător cunoscut, cu vechime pe piaţa produselor cosmetice.

4.     Foloseşte săptămânal o mască pentru tenul uscat

Măştile conţin mixuri de ingrediente puternic hidratante care pătrund profund în straturile pielii. Dacă nu îţi permiţi o mască profesională, poţi încropi acasă una din ingrediente naturale. Mierea, banana şi albuşul de ou se numără printre cele mai bune soluţii pentru tenul uscat.

5.     Nu dormi machiată

Oricât de obosită ai fi seara, evită să adormi ne demachiată. Cimicalele din produsele cosmetice pătrund în straturile profunde ale pielii şi pot produce iritaţii şi descuamaţii inestetice.


6.     Limitează consumul de cafea

Cafeaua, alcoolul, fumatul dar şi consumul insuficient de lichide conduce la deshidratare generală şi uscarea tegumentelor. Limitează viciile şi bea minim 2 litri de lichide pe zi, preferabil apă sau ceai neîndulcit.

7.     Consumă fructe oleaginoase şi citrice

Alimentaţia potrivită poate fi un real sprijin pentru tenul uscat. Nucile, migdalele şi seminţele conţin uleiuri hrănitoare iar citricele – lămâi, portocale, grapefruit ş.a. – bogate în vitamina C, redau supleţea şi strălucirea tenului tern şi ridat.


 

                       Cum să faci un coc fishtail în 5 paşi simpli

 


        1Ondulează-ţi părul cu un ondulator sau cu bigudiuri mari pentru a-i da volum.




 

 
       2. Tapează-l bine în creştet, piaptănă restul, apoi împarte-l în 2 secţiuni.
 
 


 
        3. Trece secţiunea dreaptă peste cea din stânga, apoi ia câte o şuviţă subţire din spatele secţiunii aflate acum în partea stângă şi alatur-o secţiunii din dreapta. Procedează la fel şi cu o şuviţă din dreapta, şi tot aşa până la final. Leagă cu un elastic subţire.
 


 
           4. Rulează coada neglijent şi fixeaz-o cu agrafe. Rezultă un coc lejer, potrivit atât pentru zi cât şi pentru seara.
 
 


 
         5. La final, pulverizează un puf de fixativ pentru o fixare de durată.




 
            
             Rochia albă – ghid de purtare

 
Fie că mergi la un eveniment deosebit, la restaurant sau la o simplă plimbare pe străzile oraşului, rochia albă este una dintre cele mai potrivite alegeri şi totodată un must-have al acestui sezon.



Departe de a fi banală, rochia albă nu este uşor de purtat, nici de asortat, însă dacă vei ţine cont de câteva lucruri de bază, poţi obţine o ţinută corectă şi foarte feminină.




Asortează rochia cu următoarele elemente şi nu vei da greş:




1.       Bijuterii colorate
Culorile vii, puternice sparg monotonia unei ţinute monocrome şi conferă un aer tineresc şi proaspăt. Alege accesorii precum: colerul statement, brăţări masive sau multiple brăţări subţiri, inele late sau cercei supradimensionaţi.
2.      Accesorii masive metalice
Atât cele argintii cât şi cele aurii se potrivesc de minune rochiei albe şi o scot din anonimat. Accesorizeaz-o cu lanţuri, coliere masive sau curele metalice şi vei străluci precum o vedetă de Hollywood.
3.      Tocuri înalte
Din nefericire, rochiile albe au proprietatea de a „adăuga” câteva kilograme în plus purtătoarei, însă vestea bună este că există trucuri care alungesc optic silueta şi contracarează dezavantajele. Tot ce trebuie să faci este să alegi rochii cu decolteu adânc, în „V” care complimentează bustul şi te fac să pari mai suplă. Rochiile cu spatele gol şi pantofii cu toc au acelaşi efect şi conferă ţinutei o eleganţă aparte.
4.      Eşarfe colorate
Eşarfele sunt mai degrabă indicate femeilor care au trecut de prima tinereţe. Ele dau un aer tineresc şi maschează eventualele probleme ale aliniei gâtului şi decolteului. Dacă eşti tânără, înlocuieşte eşarfa cu un colier lung care atrage atenţia asupra jumătăţii superioare a corpului şi alungeşte trunchiul.
5.      Bolerouri, veste, jachete
Dacă îţi doreşti o ţinută glamouroasă, combină rochia cu bolerouri din materiale preţioase sau cu inserţii deosebite precum paietele, biluţele ori pietrele preţioase sau asortează-i o broşă delicată. În cazul în care îţi doreşti un look foarte fresh, alătură-i o jachetă ori o vestă din denim cu ţinte sau capse.Vei fi cu siguranţă foarte trendy.
6.      Pantofi şi plicuri sau genţi supradimensionate în culori neon
Astfel asortate, culorile tari devin punctele de atracţie ale ţinutei, fără însă a pune în umbră rochia albă.


 
 
 

                    Află ce culori să porţi în funcţie de nuanţa tenului
 
 
 

Se spune că blondelor le vine bine albastrul, iar brunetele ar trebui să poarte roşu. Aşa să fie oare?! Edward Luca, stilistul nostru ne oferă câteva ponturi.” În primul rând, trebuie să ştiţi că asocierea culorilor nu se realizează la întâmplare, ci în funcţie de cercul cromatic” – explcă el. Astfel, culorile se împart în 3 mari tipuri:

-         Primare: roşu, galben, albastru
-         Secundare: portocaliu,verde, mov
-         Terţiare: auriu, verzui, violet, indigo, stacojiu.

Contrastul perfect se obţine prin asocierea a două culori opuse de pe cercul cromatic, şi nu din combinarea a două culori de acelaşi tip.

Câteva reguli general valabile:

-         Nu asocia mai mult de 3 culori diferite în ţinută. Existenţa prea multor centre de interes oboseşte ochiul „spectatorului”.

-         Albul şi negrul sunt non-culori, atât ele cât şi griul rezultat din amestecul lor, se pot asorta cu orice altă culoare.

-         Dacă ai câteva kilograme în plus pe care vrei să le maschezi, fereşte-te de culorile deschise, de imprimeurile cu flori mici şi dungile orizontale. Apelează la o ţinută monocromă, ternă sau la imprimeuri cu flori mari ori dungi verticale –care alungesc. Încălţările cu toc înalt ajută de asemenea.

-         Combinaţii câştigătoare pentru brunete şi şatene:

Oranj -  roz          
Verde – bej
Alb – bej              
Bleumarin – bej
Galben – maro.

-         Combinaţii potrivite blondelor sau roşcatelor:

Alb – negru        
Mov – negru
Ciocolatiu – roşu  
Ciocolatiu – kaki.

 






               Cum asortăm accesoriile masive aurii?


Accesoriile aurii fac parte fără îndoială din must-have-urile acestui sezon. Ele pun cel mai bine în evidenţă bronzul arămiu al pielii şi suportă combinaţii diverse, atât cu nuanţe deschise ale vestimentaţiei – crem, galben, piersică, verde deschis – cât şi cu nuanţe închise – maro, albasru navy, vişiniu, kaki.
Totuşi, stilişii sunt de părere că cea mai sofisticată alăturare este cea dintre accesoriile aurii şi cele 2 non-culori (alb şi negru).
 

 

Deşi auriul poate părea o culoare pretenţioasă, trendurile actuale permit purtarea preţioaselor elemente aurii (cercei, coliere, brăţări, inele şi chiar curele aurii metalice) cu obiecte vestimentare din denim sau cu imprimeuri florale. Vei obţine astefel un look proaspăt şi tineresc.


       








            Top 7 sucuri naturale anticelulitice

 

Celulita reprezintă acumularea subcutanată de ţesut grăsos şi toxine care conferă pielii aspect infiltrat, de „coajă de portocală”. Opt din zece femei se confruntă cu acestă problemă inestetică iar lupta împotriva ei nu este deloc uşoară.
Alături de hidratare – 2 litri de lichide pe zi – şi o dietă săracă în produse de patiserie şi grăsimi animale, de mare folos sunt sucurile naturale de fructe şi legume preparate în casă din vegetale proaspete. Acestea ajută la purificarea organismului şi conferă pielii un aspect tonifiat şi catifelat.
1.       Sucul de lămâie– este inamicul numărul 1 al celulitei prin conţinutul crescut de pectină, care ajută digestia şi combate constipaţia. Datorita bogăţiei de vitamină C, întăreşte sistemul imunitar, tonifică pereţii vasculari şi imbunătăţeşte circulaţia sangvină. Dacă îţi displace gustul acrişor, combină ½ de pahar de suc de lămâie cu ½ de pahar de apă plată sau minerală şi o linguriţă de miere. Rezultă o limonadă pe care o vei găsi cu siguranţă delicioasă.
2.      Sucul de portocale, grapefruit sau kiwi – aceste fructe conţin numeroşi antioxidanţi care întăresc sistemul imunitar şi încetinesc procesul îmbătrânirii. Sucul conţine foarte puţine calorii, dar numeroşi bioflavonoizi care fluidizează circulaţia şi mobilizează depozitele adipoase.
3.      Sucul de ananas – este o adevărată minune pentru siluetă. Poate fi consumat în orice moment al zilei, atât pe stomacul gol , cât şi după masă, având calitatea de a îmbunătăţi digestia şi de a topi grăsimile.
4.      Sucul de pere – are un gust delicios şi conţine, pe lângă fibre, o cantitate mare de apă pură, bogată în enzime. Perele sunt bogate în sorbitol, motiv pentru care au un oarecare efect laxativ, ajuta digestia, regleaza tranzitul intestinal, dar nu provoaca diaree. Pot provoca un oarecare deranjament stomacal în combinatie cu apa rece sau cu laptele, dar acest lucru este valabil pentru toate fructele, nu doar pentru pere.
5.      Sucul de pepene roşu – este bogat în potasiu şi fibre, dar mai ales în apă, având capacitatea de a îmbunătăţi atât circulaţia sangvină cât şi pe cea limfatică, de a curăţa rinichii şi de a elimina deşeurile acumulate în organism.
6.      Sucul de sfeclă roşie – este un adevărat dar pentru ficat, ajutându-l să mobilizeze grăsimile stocate. În plus, acest suc scade nivelul colesterolului rău, îl creşte pe cel bun şi reglează tensiunea arterială
7.      Sucul de ţelină – combate cu succes retenţia de lichide din organism. Se consumă diluat cu puţină apă sau în amestec cu suc de morcovi, aromatizat cu rădăcină de ghimbir.
Sucurile naturale se consumă de preferat în cursul dimineţii, pe stomacul gol, sau între mese, ca gustare. Consumate imediat după masă, fermentează şi afectează procesul digestiv.
       


 

10 Trucuri pentru a arăta grozav în costum de baie

                                      

1.      Stai dreaptă
Atunci când stai încovoiată, abdomenul pare mai proeminent, aşa că îndreaptă spatele şi umerii, vei părea mai suplă şi chiar mai înaltă.

2.      Fă mişcare
Începe programul zilnic de exerciţii fizice cu câteva săptămâni înaintea sezonului estival. Mergi pe jos, fă aerobic, dansează Zumba sau relaxează-te prin Pilates – orice ajută. Fii activă!

3.      Dacă vrei fund bombat, fă genoflexiuni
Aceste exerciţii sunt super-bune pentru musculatura feselor şi coapselor. Trei seturi a câte 6 - 12 genoflexiuni zilnic sunt eficiente.

4.      Redu numărul caloriilor ingerate
Înlocuieşte cartofii prăjiţi cu fructe şi legume prospete şi limitează pe cât posibil consumul carbohidraţilor precum: pâinea albă, pastele, orezul şi, desigur, zahărul.

5.      Mănâncă proteine
Alimentele bogate în proteine încetinesc procesul digestiv, astfel încât stomacul se păstrează plin mai mult timp şi nu mai trimite creierului semnalul de foame.

6.      Consumă salate
Atenţie, nu toate salatele sunt dietetice. Dacă mănânci la restaurant, ia aminte că dressingul, uleiurile, crutoanele, şunca şi caşcavalul adaugă multe calorii banalei salate.

7.      Alege fibrele
Alimentele bogate în fibre precum fructele, legumele şi preparatele din grâu integral reduc constipaţia şi balonarea iar abdomenul devine mai suplu.

8.      Limitează consumul de sare
Sarea reţine apa în organism, umflă picioarele iar coapsele şi abdomenul devin „pufoase”. Redu cantitatea zilnică ingerată şi nu uita de cantitate enormă de sare ascunsă în mezeluri şi conserve.

9.      Foloseşte cremă cu protecţie UV
În lipsa protecţiei adecvate, te expui la arsuri solare, îmbătrânire prematură a pielii şi chiar cancer cutanat. Nu te zgârci, foloseşte cremă din abundenţă şi balsam de buze protector.

10.  Cumpără-ţi ochelari de soare de calitate
Razele UVA şi UVB pot să-ţi afecteze inclusiv ochii favorizând instalarea cataractei.



                                De ce am celulită ?
 


Celulita reprezintă o acumulare subcutanată de ţesut adipos (grăsime), care conferă pielii aspect de „coajă de portocală”. Gropiţele inestetice se observă în special pe abdomen, şolduri, fese sau coapse şi sunt prezente – sub diverse grade de gravitate -  la 8 din 10 femei. Prin urmare, nu eşti singura căreia celulita îi dă dureri de cap. De ce apare?
Iată câteva posibile răspunsuri:
-         Suferi de dezechilibre hormonale sau te afli în una dintre perioadele speciale ale vieţii: pubertate, sarcină sau menopauză.
 
-         Te afli sub influenţa unor factori ereditari. Dacă mama sau bunicile s-au confruntat cu aceeaşi problemă, eşti „fericita” posesoare a unei moşteniri genetice.
-         Ai circulaţia periferică deficitară. Picioarele reci, cu varice sau abdomenul şi coapsele „pufoase” sunt indicii ale acestei probleme.
-         Ai o alimentaţie dezechilibrată. Dacă manânci frecvent la Fast food, adori dulciurile şi nu te preocupi de combinaţiile alimentare corecte, te predispui la apariţia celulitei.

 
-         Eşti sedentară. Profesia care te obligă să stai ore în şir pe saun, la birou nu trebuie să fie o scuză. Fă aerobic, jogging, yoga, pilates sau orice altceva pentru a-ţi menţine tonusul muscular .




 



-         Eşti stresată. Stresul prelungit poate detremina dezechilibre metabolice şi de aici...ştii povestea.

 
Soluţii?
 

 
 
Adoptă o dietă anti-celulită care să includă hidratare corespunzătoare – minim 2 litri de lichide pe zi, consumul de fructe şi legume proaspete, combinaţii alimentare corecte – nu cartofi cu friptură - , evitarea dulciurilor şi a alimentelor grase.
 
Apelează la cremele anticelulitice pe bază de metilxantine – aminofilină, teofilină, cafeină,  acestea au puterea de a distruge celulele adipoase acumulate subcutanat.
 
Ia suplimente alimentare precum uleiul de peşte sau lecitina de soia, care au proprietatea de a  accelera metabolismul şi de a creşte rata de ardere a grăsimilor.
 
 
Masajele anticelulitice reprezintă o altă opţiune. Ele nu distrug celulele adipoase, însă le redistribuie astfel încât pielea capătă un aspect mai neted.
 
 
 

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.