Pâine de casă cu ierburi şi seminţe

 
 
       Pâinea iţi este prieten sau duşman. Tu alegi! Daca ştii ce fel de pâine să consumi şi ce cantitate, te    vei putea bucura de calităţile acesteia fără să duci grija kilogramelor în plus.
       Alege pâinea integrală sau pe cea de secară cu seminţe şi nu manca mai mult de 2 felii la masă.
      Pentru a nu-ţi îngreuna digestia, asociaz-o corect cu lactate slabe, ouă sau legume( crude sau gătite).
      Dacă timpul iţi permite, pregăteste-ţi pâinea în casă. Am o reţetă delicioasă şi foarte sanatoasă. Prepar-o pentru familia ta şi vei primi cu siguranţa laude!
      Ingrediente:
-          700 gr. faină integrală de grâu
-          300 gr. faină de secară tip 997
-          drojdie cât o nucă
-          1 praf de sare
-          1 linguriţă de zahăr
-          200 ml lapte calduţ
-          1 linguriţă busuioc
-          1 linguriţă măghiran
-          1 linguriţă cimbru uscat
-          seminte decojite de floarea soarelui şi dovleac.

           Se face un aluat din faină, sare, drojdia frecată cu zahar şi laptele calduţ. Se framântă bine. Când începe sa se ia de pe vas se adaugă ierburile şi seminţele, apoi se framântă în continuare energic. Las-o la dospit 35 de minute şi coace-o timp de 40-45 de minute la foc potrivit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.