Prajitură de casă cu caise


 


       Nu poţi trăi o viata întreagă “la dietă”. Din cand în cand îngăduieşte-ţi să consumi un dulce!
       Prăjitura cu fructe preparată în casă este una dintre cele mai sănătoase variante de desert.Pe deasupra, este un preparat uşor de realizat şi destul de ieftin.
      Respectă întocmai reţeta mea şi vei obţine o prăjitură savuroasă. Nu o păstra numai pentru tine!  Împarte-o cu familia, prietenii sau  vecinii şi vei primi cu siguranţă multe aprecieri.
      Ingrediente:

-         500 g caise (tăiate jumătăţi, fără sâmburi)
-         6 ouă
-         250 g făină
-         200 g zahăr
-         3 pliculeţe cu zahăr vanilat
-         6 linguri cu ulei
-         1 linguriţă praf de copt
-         esenţă de rom
-         sare

Preparare:
Bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Adaugă zaharul  si mixează până se topeşte.
Încorporează gălbenuşurile frecate cu esenţă şi ulei. Presară faina şi amestecă uşor.
Toarnă compoziţia rezultată într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu faină.
Din loc în loc aşează  caisele.
Timp de coacere: aproximativ 40 de minute la foc mediu.

După ce se răcoreşte presară deasupra puţin zahăr pudră. Astfel va fi mult mai aspectoasă.
Pont: Pentru tapetarea tăvii poţi folosi în locul untului şi a făinei hârtie speciala pentru copt.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.