Alături
de hidratare – 2 litri de lichide pe zi – şi o dietă săracă în produse de
patiserie şi grăsimi animale, de mare folos sunt sucurile naturale de fructe şi
legume preparate în casă din vegetale proaspete. Acestea ajută la purificarea
organismului şi conferă pielii un aspect tonifiat şi catifelat.
1.
Sucul de lămâie– este
inamicul numărul 1 al celulitei prin conţinutul crescut de pectină, care ajută
digestia şi combate constipaţia. Datorită bogăţiei de vitamină C, întăreşte
sistemul imunitar, tonifică pereţii vasculari şi îmbunătăţeşte circulaţia
sangvină. Dacă îţi displace gustul acrişor, combină ½ de pahar de suc de lămâie
cu ½ de pahar de apă plată sau minerală şi o linguriţă de miere. Rezultă o
limonadă pe care o vei găsi cu siguranţă delicioasă.
2.
Sucul de portocale,
grapefruit sau kiwi – aceste fructe conţin numeroşi antioxidanţi care întăresc
sistemul imunitar şi încetinesc procesul îmbătrânirii. Sucul conţine foarte
puţine calorii, dar numeroşi bioflavonoizi care fluidizează circulaţia şi
mobilizează depozitele adipoase.
3.
Sucul de ananas – este o
adevărată minune pentru siluetă. Poate fi consumat în orice moment al zilei,
atât pe stomacul gol , cât şi după masă, având calitatea de a îmbunătăţi
digestia şi de a topi grăsimile.
4.
Sucul de pere – are un gust
delicios şi conţine, pe lângă fibre, o cantitate mare de apă pură, bogată în
enzime. Perele sunt bogate în
sorbitol, motiv pentru care au un oarecare efect laxativ, ajuta digestia,
regleaza tranzitul intestinal, dar nu provoaca diaree. Pot provoca un oarecare
deranjament stomacal în combinatie cu apa rece sau cu laptele, dar acest lucru
este valabil pentru toate fructele, nu doar pentru pere.
5.
Sucul de pepene roşu – este
bogat în potasiu şi fibre, dar mai ales în apă, având capacitatea de a
îmbunătăţi atât circulaţia sangvină cât şi pe cea limfatică, de a curăţa
rinichii şi de a elimina deşeurile acumulate în organism.
6.
Sucul de sfeclă roşie –
este un adevărat dar pentru ficat, ajutându-l să mobilizeze grăsimile stocate.
În plus, acest suc scade nivelul colesterolului rău, îl creşte pe cel bun şi
reglează tensiunea arterială
7.
Sucul de ţelină – combate
cu succes retenţia de lichide din organism. Se consumă diluat cu puţină apă sau
în amestec cu suc de morcovi, aromatizat cu rădăcină de ghimbir.
Sucurile naturale se consumă de preferat în cursul dimineţii, pe stomacul
gol, sau între mese, ca gustare. Consumate imediat după masă, fermentează şi
afectează procesul digestiv.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.