Top 7 sucuri naturale anticelulitice



 
Celulita reprezintă acumularea subcutanată de ţesut grăsos şi toxine care conferă pielii aspect infiltrat, de „coajă de portocală”. Opt din zece femei se confruntă cu acestă problemă inestetică iar lupta împotriva ei nu este deloc uşoară.

Alături de hidratare – 2 litri de lichide pe zi – şi o dietă săracă în produse de patiserie şi grăsimi animale, de mare folos sunt sucurile naturale de fructe şi legume preparate în casă din vegetale proaspete. Acestea ajută la purificarea organismului şi conferă pielii un aspect tonifiat şi catifelat.


1.       Sucul de lămâie– este inamicul numărul 1 al celulitei prin conţinutul crescut de pectină, care ajută digestia şi combate constipaţia. Datorită bogăţiei de vitamină C, întăreşte sistemul imunitar, tonifică pereţii vasculari şi îmbunătăţeşte circulaţia sangvină. Dacă îţi displace gustul acrişor, combină ½ de pahar de suc de lămâie cu ½ de pahar de apă plată sau minerală şi o linguriţă de miere. Rezultă o limonadă pe care o vei găsi cu siguranţă delicioasă.

2.      Sucul de portocale, grapefruit sau kiwi – aceste fructe conţin numeroşi antioxidanţi care întăresc sistemul imunitar şi încetinesc procesul îmbătrânirii. Sucul conţine foarte puţine calorii, dar numeroşi bioflavonoizi care fluidizează circulaţia şi mobilizează depozitele adipoase.

3.      Sucul de ananas – este o adevărată minune pentru siluetă. Poate fi consumat în orice moment al zilei, atât pe stomacul gol , cât şi după masă, având calitatea de a îmbunătăţi digestia şi de a topi grăsimile.


4.      Sucul de pere – are un gust delicios şi conţine, pe lângă fibre, o cantitate mare de apă pură, bogată în enzime. Perele sunt bogate în sorbitol, motiv pentru care au un oarecare efect laxativ, ajuta digestia, regleaza tranzitul intestinal, dar nu provoaca diaree. Pot provoca un oarecare deranjament stomacal în combinatie cu apa rece sau cu laptele, dar acest lucru este valabil pentru toate fructele, nu doar pentru pere.

5.      Sucul de pepene roşu – este bogat în potasiu şi fibre, dar mai ales în apă, având capacitatea de a îmbunătăţi atât circulaţia sangvină cât şi pe cea limfatică, de a curăţa rinichii şi de a elimina deşeurile acumulate în organism.

6.      Sucul de sfeclă roşie – este un adevărat dar pentru ficat, ajutându-l să mobilizeze grăsimile stocate. În plus, acest suc scade nivelul colesterolului rău, îl creşte pe cel bun şi reglează tensiunea arterială

7.      Sucul de ţelină – combate cu succes retenţia de lichide din organism. Se consumă diluat cu puţină apă sau în amestec cu suc de morcovi, aromatizat cu rădăcină de ghimbir.

Sucurile naturale se consumă de preferat în cursul dimineţii, pe stomacul gol, sau între mese, ca gustare. Consumate imediat după masă, fermentează şi afectează procesul digestiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.