Carnea de pui este una dintre preferatele consumatorilor de
produse animale şi se cunoaşte deja faptul că este şi foarte sănătoasa. Câteva
amănunte trebuie totuşi amintite:
Carnea conţine proteine care conferă saţietate însă este lipsită
de fibre. La masă, se preferă a se consuma alături de salată de legume( fibre
vegetale), pentru evitarea constipaţiei.
Un regim prelungit bazat pe proteine animale (carne, ouă,
lactate) conduce în timp la senzaţie de oboseală, depresie şi poftă de
dulciuri.
Carnea creşte aciditatea gastrică. Persoanele care suferă de
ulcer gastric pot avea probleme digestive în urma consumului excesiv.
Pielea trebuie înlăturată – indiferent de procedeul prin
care carnea a fost pregătită – deoarece conţine 100% grăsime şi, prin urmare,
foarte multe calorii !
Pulpa de pui conţine mai multe grăsimi decât pieptul.
Personele care doresc să slăbească vor consuma piept de pui fiert sau preparat
în tigăi teflonate cu foarte puţin ulei.
Asocierea corectă a cărnii se face cu legume şi nu cu alimente bogate în amidon (orez,
cartofi, pâine, paste, pizza s.a.) sau bogate în grăsimi (smântână).
Ar putea să te intereseze şi...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.