Omletă albă


 

Pentru un mic dejun delicios şi hrănitor încearcă omleta albă! Se prepară imediat şi este foarte săţioasă aşa că până la ora prânzului nu-ţi va mai sta gândul la mâncare. GARANTAT!

Principala calitate a acestei omlete albe este conţinutul crescut de proteine animale de cea mai bună calitate ce au numeroase efecte benefice asupra organismului,  printre care se numară reglarea nivelului colesterolului total şi creşterea nivelului colesterolului bun.

Ingrediente pentru o porţie:

-          3 albuşuri de ou

-          Sare, piper

-          2 linguri brânza proaspătă

-          1 lingură ulei de măsline

Într-un recipient se bat albuşurile spumă cu sare şi piper. Foloseşte telul pentru aceasta - astfel compoziţia devine aerata şi mai voluminoasă.

Adaugă brânza şi amestecă  până compoziţia devine omogenă.

Unge o tigaie de teflon cu ulei de măsline şi rumeşte omleta  pe ambele părţi. Uleiul este necesar deoarece albuşurile nu conţin grăsimi iar în lipsa acestora omleta se lipeşte invariabil chiar şi de tigăile teflonate.

PONT: Poţi folosi pentru preparare şi cuptorul cu microunde. Pentru aceasta, aşează compoziţia direct în farfuria unsă cu un strop de ulei şi introdu-o în cuptor. Patru minute sunt suficiente pentru coacerea omletei. Microundele ce acţionează asupra preparatului nu pot afecta calitatea acestuia într-un timp atât de scurt, deci este la fel de sănătoasă ca şi prima variantă .

Cantitatea crescută de proteine face omleta greu de digerat. Uşureaza munca sistemului digestiv consumând alaturi de aceasta o salată de legume bogata în fibre ( spanac, roşii, ardei sau orice alte legume preferi) !

Poftă bună!
 
Ar putea să te intereseze şi...
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.