Pentru un mic dejun delicios şi
hrănitor încearcă omleta albă! Se prepară imediat şi este foarte săţioasă aşa
că până la ora prânzului nu-ţi va mai sta gândul la mâncare. GARANTAT!
Principala calitate a acestei
omlete albe este conţinutul crescut de proteine animale de cea mai bună
calitate ce au numeroase efecte benefice asupra organismului, printre care se numară reglarea nivelului
colesterolului total şi creşterea nivelului colesterolului bun.
Ingrediente pentru o porţie:
-
3 albuşuri de ou
-
Sare, piper
-
2 linguri brânza proaspătă
-
1 lingură ulei de măsline
Într-un recipient se bat
albuşurile spumă cu sare şi piper. Foloseşte telul pentru aceasta - astfel
compoziţia devine aerata şi mai voluminoasă.
Adaugă brânza şi amestecă până compoziţia devine omogenă.
Unge o tigaie de teflon cu ulei
de măsline şi rumeşte omleta pe ambele
părţi. Uleiul este necesar deoarece albuşurile nu conţin grăsimi iar în lipsa
acestora omleta se lipeşte invariabil chiar şi de tigăile teflonate.
PONT: Poţi folosi pentru
preparare şi cuptorul cu microunde. Pentru aceasta, aşează compoziţia direct în
farfuria unsă cu un strop de ulei şi introdu-o în cuptor. Patru minute sunt
suficiente pentru coacerea omletei. Microundele ce acţionează asupra
preparatului nu pot afecta calitatea acestuia într-un timp atât de scurt, deci
este la fel de sănătoasă ca şi prima variantă .
Cantitatea crescută de proteine
face omleta greu de digerat. Uşureaza munca sistemului digestiv consumând
alaturi de aceasta o salată de legume bogata în fibre ( spanac, roşii, ardei
sau orice alte legume preferi) !
Poftă bună!
Ar putea să te intereseze şi...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.